Rättsområden

Advokat Gävle – Rättsområden

Familjerätt

Rättsfrågor som rör familjen hör till familjerätten. De flesta kommer i kontakt med den här delen av lagboken någon gång under livet. Det är ett av de viktigaste och mest komplicerade rättsområdena. Att reda ut juridiska spörsmål med de allra närmaste är inte alltid lätt. Det känns konstigt för många att skriva juridiska avtal inom familjen. Naturligtvis är det otroligt svårt när kärlek förvandlas till tvistemål. Allra tyngst är det när en anhörig går bort och en bouppteckning av dödsboet måste sammanställas.

Familjerätt har stor inverkan på hur det framtida vardagslivet och ekonomin formas. En rutinerad advokat tar tag i de svåra frågorna på ett inkännande men sakligt sätt. Tvister behöver i många fall aldrig gå till domstol när en skicklig representant sköter samtalen mellan parterna. Ett utanförperspektiv är guld värt, speciellt när en kunnig advokat sätter sin prägel på det hela.

Är du i en skilsmässor där du och din partner skils som vänner är det mest effektivt ifall ni båda kommer in till kontoret för att reda ut bodelning, vård av barn och andra delar av separationen. Detta kan göras med Advokat Rickard Appelberg från han mottagningskontor i Gävle. Hans erfarenhet av par i liknande situationer har gett Rickard verktygen som hjälper dig och din föredetta med vardagens alla pusselbitar. I mer konfliktfyllda separationer kan vi företräda dig inför en domstol.

Vid en anhörigs bortgång avlastar vi dig med det praktiska, bland annat administrationen rörande bouppteckningar. Vi sköter pappersarbetet snabbt och effektivt.

Tyvärr får privatpersoner viktig information om sina juridiska rättigheter och skyldigheter först när det är för sent. En advokat kan enkelt författa ihop avtal och har koll på vilka regler som gäller kring samboavtal, äktenskapsförord och andra juridiska dokument.

advokatgavle-rattsomraden

Brottmål/Försvarsadvokat

Brott som tas upp i rätten kallas brottmål. Till en början utreder polisen ärendet i vad man kallar en förundersökning. Pekar tillräckligt mycket i utredningen mot en person väcker åklagaren åtal mot den misstänkte. Den som har utsatts för brottet kallas målsägande inom juridiken.

Vi företräder dig som misstänks för ett brott. Både före och under rättegången ger Rickard dig stöd och vägledning, utöver hans utmärkta representation. Har du rätt till en offentlig försvarare står staten för arvodet Advokat Gävles tar för sitt arbete. Varje fall är nytt och unikt för oss, trots vår breda erfarenhet. Empati och engagemang är våra stöttepelare.

Rickard kan företräda dig som din offentliga försvarare. Den som begått brott med möjlighet till fängelsestraff har rätt att välja valfri advokat till rättegången.

 

Personskador/Arbetsskador

Olyckor i trafiken, skador på jobbet, patientskador och när du gör dig illa på fritiden tituleras arbetsskador eller personskador. Är du drabbad? boka då ett möte med Advokat Gävle. Under mötet samtalar vi om ersättning från ditt försäkringsbolag. Helhetsperspektivet är viktigt att se till i den här typen av juridiska frågor. Därför reder vi ut alla anspråk som kan bli aktuella från första början.

Du som har drabbats av en arbetsskada har lagstadgad rätt till ersättning från arbetsskadeförsäkringen. Den gäller om du var på väg till eller från jobbet, den gäller även om du befann dig på din arbetsplats eller någon annanstans förutsatt att det var under dina arbetstimmar. Har du frågor kan du alltid ringa oss för kostnadsfri konsultation upp till 15 minuter.

Migrationsrätt

Komplexa ärenden med ett flertal aspekter är mer regel än undantag inom migrationsrätten. Vi på Advokat Gävle är rutinerade på dessa frågor med en djup kunskap kring olika länder, kulturer och den svenska lagstiftningen.Vi företräder våra klienter och hjälper dem genom hela vägen allt ifrån ansökan om asyl, uppehållstillstånd, arbetstillstånd eller svenskt medborgarskap. Hör även av dig för rådgivning kring familj- och anhöriginvandring, avvisning, utvisning och återkallelse av uppehållstillstånd.

Detta är ett urval av Rickards rättsområden han besitter kunskaper/erfarenheter inom, kontakta honom för mer information.

026-18 82 00Klicka här för att ringa oss
Advokat Gävle
Din Advokat i Gävle - Rickard Appelberg kombinerar empati med erfarenhet.
Advokatbyrån i Gävle

Hos oss står klienten alltid i fokus, med över 18 års erfarenhet i bagaget.

Misstänkt för brott?
Försvarsadvokaten Rickard företräder dig som privat samt offentlig försvarare.